ArjoHuntleigh Knowledge Mobility Gallery Carl Long

Deze cliënt is niet in staat om zonder hulp dagelijkse handelingen uit te voeren, maar kan wel aan de handeling meewerken of een deel van de handeling zelfstandig uitvoeren.

Hulp zou, als ze zonder speciale voorzorgsmaatregelen zou worden verleend, tot risico van fysieke overbelasting van de zorgverlener leiden. De belasting die een en ander voor de zorgverlener met zich zou meebrengen, zou de veilige grens voor handmatig tillen of statische belastingen overschrijden. In die gevallen moeten er hulpmiddelen worden gebruikt om te voorkomen dat de zorgverlener wordt blootgesteld aan een onveilig belastingsniveau.

Maar deze cliënten zijn wel in staat om actief bij te dragen aan de beweging en is het van belang dat zij dat vermogen zoveel mogelijk in stand houden of verbeteren. De hulp die Carl wordt aangeboden, bestaat uit transfers met behulp van een actieve lift. Het is belangrijk om de resterende lichaamsfuncties van Carl te stimuleren en de verslechtering van zijn mobiliteit af te remmen.

Kenmerken:

  • Gedeeltelijk in staat om eigen gewicht te dragen op ten minste één been,  zit vaak in rolstoel en heeft enige rompbalans
  • In veel gevallen afhankelijk van zorgverlener
  • Risico van dynamische en statische overbelasting voor het personeel als de juiste middelen niet worden gebruikt
  • Stimuleren van functionele mobiliteit is zeer belangrijk