In dit deel is een selectie van specifieke klinische vragen opgenomen die zorgverleners zich bij het dagelijkse gebruik van de Flowtron® intermitterende pneumatische compressiepompen (IPC) zouden kunnen stellen.

Indien u een Flowtron IPC voor het eerst gebruikt, kunt u het antwoord op uw vragen vinden in de volgende documenten die u kunt downloaden.

Deze FAQ-antwoorden zijn slechts ter informatie en als hulp, en mogen niet worden aangezien als een vervanging van een holistische beoordeling van de patiënt. Uw eigen klinische beoordeling is belangrijker. Vraag, in geval van twijfel, advies aan een voldoende gekwalificeerde arts en/of uw plaatselijk ArjoHuntleigh kantoor voordat u het product gebruikt.

Q Is er een verband tussen het gebruik van intermitterende pneumatische compressie (IPC) en de ontwikkeling van het compartimentsyndroom bij patiënten?

Q Waarom is het Flowtron®-systeem gecontra-indiceerd voor patiënten met acute diep-veneuze trombose (DVT)?

Q Kan een Flowtron IPC bij kinderen worden gebruikt?

Q Decubitus door het gebruik van IPC-pompen, pathologie en preventie.

Q Kan, in het geval van een knieoperatie, een kuitmanchet onmiddellijk na de operatie worden aangebracht (ook als de knie is gezwachteld)?

Q Kan het Flowtron-systeem worden gebruikt bij patiënten met een pulmonaire embolie (PE)?

Q Wat moet ik doen als de standaardmanchetten te klein zijn voor patiënten met lange ledematen? Kan ik er twee aan elkaar bevestigen tot één grote manchet?

Q Kan het Flowtron-systeem worden gebruikt bij patiënten die een operatie ondergaan in de Lloyd-Daviespositie of de lithotomiepositie?

Q Kunnen de Flowtron-manchetten na een periode van niet-gebruik opnieuw worden aangebracht en kan de therapie worden hervat zonder het risico dat DVT zich heeft gevormd?

Q Heeft het gebruik van het Flowtron-systeem bij een patiënt in een zittende positie een negatieve invloed op de bloedstroom in de aderen?

Q Is dijcompressie doeltreffender voor obese patiënten?

Q Kan het Flowtron-systeem worden gebruikt bij patiënten met een IVC-filter?

Q Gebruik van IPC in orthopedische chirurgie.

Q Kan ik een Flowtron IPC-manchet schoonmaken?