Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt obesitas tegenwoordig gezien als een wereldwijde ziekte¹. Met de juiste uitrusting, opleiding en voorzieningen kunnen zorgverleners patiënten met obesitas veilige en waardige zorg verlenen zonder zelf een risico te lopen. 

Het aantal patiënten met een body mass index (BMI) in het obesitasbereik neemt wereldwijd toe1. Ziekenhuizen zijn slecht toegerust op het verplaatsen van patiënten met obesitas, waardoor zij bij de zorg die aan hen wordt verleend nog al eens worden gestigmatiseerd. Patiënten met obesitas voelen zich daardoor vaak anders behandeld en ervaren zodoende vernederingen tijdens hun bezoeken aan het ziekenhuis.

Wij richten ons op waardige zorg voor patiënten met obesitas. Ook willen wij het aantal blessures bij zorgverleners verminderen door een veilige werkomgeving te creëren. In samenwerking met ziekenhuizen kan ArjoHuntleigh speciale protocollen en richtlijnen opstellen die zijn toegesneden op de behoeften van obese patiënten.

Voldoende opbergruimte en ruime gangen voor vlot transport zijn een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. Aangepaste apparaten, zoals het Citadal plus ziekenhuisbed, het Maxi Sky 2 Plus plafondliftsysteem, de Tenor tillift en de Carmina douchestoel zijn ontwikkeld om de dagelijkse verzorging van deze zorgvragers op een veilige en comfortabele manier uit te voeren

 

  • Ziekenhuisontwerp – Het is essentieel om over een goede ruimte te beschikken (voor de patiënt, bezoekende familieleden en zorgverleners) die de procedures ondersteunt en is uitgerust met apparatuur voor patiënten met obesitas. Het architectenhandboek van ArjoHuntleigh kan een hulp zijn bij de bouw van nieuwe ziekenhuizen of bij het verbouwen van bestaande ziekenhuizen. Het is daarbij cruciaal om patiënten vroeg te betrekken bij het ontwerpen van de best mogelijke obesitasvoorzieningen voor alle gebruikers van de ruimte.   
  • Specialistische uitrusting ArjoHuntleigh biedt een brede keuze aan specialistische apparatuur die specifiek voor patiënten met obesitas is ontworpen. Het productaanbod verschilt per regio. De meeste producten hebben een veilige tilbelasting (VWB) voor patiënten tot 454 kg.

 

1. Wereldgezondheidsorganisatie (2000) Obesitas: Preventing and managing the global epidemic